El Fons Valencià per la Solidaritat busca 23 tècnics i tècniques municipals per a cooperar a Bolívia, Guatemala, Equador o el Salvador en la setena edició d’Especialista Municipal Voluntari/a.

Una convocatòria oberta als treballadors i treballadores dels més de cent municipis i la desena de mancomunitats sòcies, com també als veïns i veïnes dels municipis socis.

Alzira va acollir el dijous 3 de maig la presentació del programa en la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta amb la presència del seu president, Txema Peláez; la de la Ribera Baixa, Oro Azorín; i la presidenta del Fons Valencià, Xelo Angulo, que va explicar que «L’assistència tècnica és una ferramenta d’innovació per a una cooperació al desenvolupament eficaç i efectiva que aprofita l’immens potencial de coneixements i experiències del personal dels municipis valencians».

El programa proporciona cooperació tècnica a les entitats locals i contraparts amb les quals el Fons Valencià per la Solidaritat col·labora, així com involucrar al personal tècnic dels ajuntaments en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament.

Durant tres o quatre setmanes, l’Especialista Municipal Voluntari assistirà tècnicament les contraparts locals per a propiciar l’intercanvi de coneixements i experiències en diferents matèries.  Enguany comptem amb la col·laboració de la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana i proposem places diverses com ara cooperació internacional, territorialització dels ODS, gastronomia i màrqueting, turisme, gestió cultural, musica , equitat de gènere i moltes altres.

Els candidats i les candidates han de disposar de la titulació acadèmica adequada a la plaça convocada i comptar amb una experiència mínima d’un any de treball, formar part de la plantilla d’un ajuntament o mancomunitat i, en cas de no quedar coberta l’assistència tècnica per falta de sol·licituds o per l’incompliment dels requisits, es podrà seleccionar entre els veïns dels municipis socis que hagen presentat la sol·licitud dintre d’un termini que acaba el 31 de maig.

Les persones seleccionades participaran a una formació i convivència el cap de setmana del 22 al 24 de juny, a Alborache.

Ja s’ha celebrat una reunió informativa a Benissa i el 8 de maig hi haurà una altra a l’ajuntament de Sueca; el 10 al de València amb la presència dels EMV Toni Gisbert i Javier Rímolo que contaran la seua experiència; l’11 de maig al d’Elx amb David López;  el 18 de maig al Conservatori Iturbi de música de València amb Maria Ruiz i Fran Acàmer, el 24 de maig al de Massamagrell amb Isabel Trillo i, el 25 de maig, a l’ajuntament de Bocairent amb Toni Gisbert.