Aquesta convocatòria està adreçada a tècnics i tècniques dels municipis i mancomunitats sòcies del Fons i es tracta de realitzar durant un mes, entre juliol i octubre, una experiència de treball tècnic en terreny amb una de les contraparts amb les quals treballa l’entitat.

Enguany la iniciativa ofereix 9 places a Equador, Bolívia i El Salvador que permetran, durant entre tres i quatre setmanes, assistir tècnicament les contraparts locals alhora que propiciem l’intercanvi de coneixements i experiències amb els municipis dels països del Sud en diferents àmbits com turisme, música, urbanisme, arquitectura, empoderament i gènere.

Les contraparts a terreny amb les que coopera el Fons en aquesta edició són: Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD Bolivia ); Proceso S. EducativosCentro Juana Azurduy, Bolivia, a Bolívia.

A Equador són l’Asociación de Municipalidades Ecuatorianas (AME), la Mancomunidad Pueblo Cañari i el Gobierno Autónomo Descentralizado (GAD) de Municipio de Cotacachi.

En el cas de El Salvador el contacte es mantindrà amb el Instituto Salvadoreño de Desarrollo Municipal Isdem El Salvador.

El període d’inscripcions estarà obert des de hui, 27 de maig fins les 23:59 hores del 10 de juny de 2019.

Entre els requisits exigits per a poder participar en el projecte EMV 2019 destaca la disposició de titulació acadèmica i/o l’experiència professional adequada a la plaça convocada que s’opta; formar part de la plantilla de treball de qualsevol ajuntament o mancomunitat socis del Fons amb experiència mínima d’un any.

També poden participar els veïns i veïnes de municipis membres del Fons que treballlen a altre ajuntament, encara que aquest no siga membre de l’entitat.

Destaquem la realització d’una formació en cooperació internacional al desenvolupament i temes de logística que es realitzarà abans de l’estadia a terreny. Amb aquest curs es pretén no sols formar als i les especialistes abans d’emprendre l’experiència, si no a més, transmetre’ls la importància de traslladar a la societat valenciana la seua experiència als països del Sud.

Les condicions, el formulari i els terminis per a la presentació de la sol·licitud amb més detall al blog d’EMV  emvfonsvalencia.com