ESPECIALISTA EN COOPERATIVISME, EMPRENIMENT SOCIAL I GÈNERE

OBJECTIU:

Enfortir els processos administratius i el model de gestió i gerència de la cooperativa de dones artesanes de la “Paja Toquilla”.

Dates realització: 1-30 de setembre.

Soci Local: Govern Autònom Descentralitzat de Biblián, Equador.

Localització: Biblián, Equador.

Perfil: Especialista en cooperativisme, economia social i solidària, gènere i màrqueting.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar: Pla estratègic de millora i informe de resultats de l’assistència.

Previsió d’activitats a realitzar:

Diagnòstic de la situació actual de la cooperativa.

Disseny de pla estratègic o model de gestió.

Socialització de pla estratègic o model de gestió.

Breu resum de l’assistència tècnica:

L’assistència tècnica es realitzarà a Biblián, Equador. La persona seleccionada treballarà amb la tècnica responsable de la cooperativa Estefania Crespo i realitzarà les tasques indicades baix la supervisió i acompanyament del director de desenvolupament humà del municipi, Danilo Barreto.

El GAD Municipal de Biblián en un treball interinstitucional entre la Mancomunidad del Pueblo Cañari, el Fons Valencià per la Solidaritat i el GAD Provincial del Cañar, van emprendre des del mes de gener de 2015 la primera fase del projecte per millorar de la qualitat de vida de les artesanes de la “Paja Toquilla” de Biblián.

En la primera etapa es va conformar la Cooperativa de Producció Artesanal Padre Rafael González, aglutinant a les associacions artesanals i artesanes independents del cantó, generant altes expectatives a les sòcies. No obstant això en ser aquest un procés recentment implementat, hi ha paràmetres administratius, de màrqueting promoció i comercialització que no estan plenament consolidats; la falta de formació tècnica entre les sòcies genera problemes per administrar l’organització la qual cosa afebleix el procés.

En aquest sentit la cooperativa necessita posicionar-se i incrementar la seua cartera de clients per a la seua sostenibilitat, per la qual cosa requereix l’enfortiment en la promoció i màrqueting de les seues artesanies, preferiblement amb un enfocament d’introducció al mercat europeu i generar una estratègia de promoció i agregar-li valor al producte. El objectiu final és el de emprendre campanyes de promoció i de comercialització per posicionar el producte per a incrementar la venda de les artesanies tant a nivell nacional com a internacional.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *