ESPECIALISTA EN ORGANITZACIÓ D’ESVENIMENTS TURÍSTICS I PROTOCOL I

OBJECTIU:

  • Contribuir a l’enfortiment institucional del Govern Municipal a través de la millora de l’oferta turística sustentable.
  • Suportar l’organització del “Festival de la Orquídea”, a través de tasques de gestió i planificació d’activitats i gestió del protocol.

Dates realització: 13 d’agost-13 de setembre ó 15 de setembre-15 de octubre.

Soci Local: Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible.

Localització: Concepción, Bolívia.

Perfil: Especialista en turisme amb experiència en gestió de destinacions turístiques i organització d’activitats turístiques, dinamitzador/a local, articulació entre el sector privat i el públic, experiència en protocol i relacions institucionals.

Places: una plaça disponible.

Productes a entregar: Informe sobre els resultats aconseguits de l’assistència tècnica.

Previsió d’activitats a realitzar:

– Dinamitzar les relacions institucionals del Govern Municipal de Concepción amb les institucions públiques, privades i socials presents al seu territori.

– Recolzar al Govern Municipal de Concepción en temàtiques comunicacionals, prioritzant els següents aspectes:

  • Funcionament de l’Oficina d’Informació Turística i Cultural del municipi.
  • Relacions amb mitjans locals i externs.
  • Suport en l’organització del XVIII Festival Internacional de l’Orquídia de Concepción.
  • Sensibilització en temes vinculats a desenvolupament econòmic local, turisme
  • sostenible, la posada en valor i l’aprofitament sostenible dels recursos endògens del territori.
  • Capacitació de protocol i qualitat de servei als diferents sectors involucrats en el festival.

Breu resum de l’assistència tècnica.

L’assistència tècnica es realitzarà a Concepción, en l’Orient de Bolívia. La persona seleccionada treballarà amb l’equip d’organització del “Festival de la Orquídea” i realitzarà les tasques indicades baix la supervisió del municipi i amb l’acompanyament de CEPAD.

El Municipi de Concepción es troba situat a 300 Km. al Nord-oest de Santa Cruz de la Sierra (Bolívia). Concepción forma part de les missions jesuítiques de Chiquitos, sent la gran majoria de la seua població de l’ètnia indígena Chiquitana. Té una població aproximada de 18.800 habitants.

L’any 2001 i com a part d’un pla de dinamització turística que el CEPAD va implementar en el Municipi de Concepción es va buscar la forma de diversificar l’oferta turística amb la qual compta el municipi. Com a gran potencial econòmic es va identificar l’abundància d’orquídies natives a la zona. Amb el propòsit de dinamitzar l’economia a través del turisme ecològic i posar en valor a l’orquídia es va decidir realitzar una sèrie d’activitats que permeten a més de generar ingressos econòmics, conservar l’orquídia, minorar la depredació existent i fomentar les activitats culturals.

Per a això es va organitzar en conjunt i de forma participativa amb totes les organitzacions socials i el Govern Municipal, el Festival de l’Orquídia com a activitat que va motivar i va funcionar com a catalitzador per a la creació d’un teixit social i institucional adequat. Des de l’any 2001 el festival es realitza anualment durant el segon cap de setmana d’octubre, aquest any serà la desena vuitena versió del festival.

El/la persona seleccionada, aportarà amb la seua experiència a la dinamització turística del territori i aconseguir la realització del XVIII Festival de l’Orquídia de Concepción.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *