ESPECIALISTA EN ORGANITZACIÓ D’ESVENIMENTS TURÍSTICS I PROTOCOL II

OBJECTIU:

Contribuir a l’enfortiment institucional del Govern Municipal de San José de Chiquitos a l’àrea de desenvolupament econòmic local, amb èmfasi en generar capacitats locals en turisme sostenible i gastronòmic.

Dates realització: 13 de juny-13 d’agost ó 13 d’agost-13 de setembre

Soci Local: Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible.

Localització: San José de Chiquitos, Bolívia.

Perfil: Especialista en turisme amb experiència en gestió i organització d’activitats turístiques i gastronòmiques, dinamitzador/a local, articulació entre el sector privat i el públic, experiència en protocol i relacions institucionals.

Places: una plaça disponible.

Productes a entregar: Informe sobre els resultats aconseguits de l’assistència tècnica i un article d’opinió sobre la importància del turisme com a generador de desenvolupament econòmic local.

Previsió d’activitats a realitzar:

Dinamitzar les relacions institucionals del Govern Municipal de San José de Chiquitos amb les institucions públiques, privades i socials presents al seu territori.

Suportar al Govern Municipal de San José en temes de comunicació i logística, prioritzant el següents aspectes:

  • Relacions amb mitjans locals i externs.
  • Reunions de coordinació permanent entre els actors involucrats en la realització de l’III Festival Posoka Gourmet.
  • Suport en l’organització de l’III Festival Posoka Gourmet de San José de Chiquitos.

Sensibilització en temes vinculats a desenvolupament econòmic local, turisme sostenible, la posada en valor i l’aprofitament sostenible dels recursos endogens del territori.

Capacitació de protocol i qualitat de servei als diferents sectors involucrats en el festival Posoka Gourmet.

Breu resum de l’assistència tècnica:

L’assistència tècnica es realitzarà a San José de Chiquitos, en l’Orient de Bolívia. La persona seleccionada treballarà amb l’equip tècnic del municipi i realitzarà les tasques indicades baix la supervisió d’un responsable municipal i amb l’acompanyament de CEPAD.

La persona seleccionada aportarà amb la seua experiència a la dinamització turística del territori i aconseguir la realització de l’III Festival Posoka Gourmet “Un Turisme per als Sentits” de San José de Chiquitos.

El Municipi de San José de Chiquitos, per la seua localització geogràfica; també involucra als municipis de la Chiquitanía. Els municipis basen la seua economia en l’agricultura amb cultius com la soia, blat de moro, frèjol, verdures, cafè, ametlla, etc.; la ramaderia extensiva, la producció de llet són també elements importants en el municipi. La hoteleria i activitats industrials principalment de la fusta i de la llet són importants.

Les activitats econòmiques entorn del turisme és una altra característica del municipi de San José i dels altres municipis on el turisme cultural té com a principals atractius, els conjunts missionals jesuítics i els concerts de temporada de l’escoles de Música. El turisme ecològic és una altra oferta important d’aquest territori per als turistes, els principals atractius són: Parc Nacional Turístic Històric Santa Crez la Vieja, El Parc Kaa-Iya i el parc Tucabaca.

El Festival Posoka Gourmet “Un Turisme per als Sentits” busca crear un espai d’interacció anual que pose en valor la cultura chiquitana en totes les seues formes i manifestacions. L’eix central del festival és la gastronomia que la fa única i que forma part de les cultura viva de Chiquitos.

El Festival reuneix als principals actors de la gastronomia nacional i internacional, incloent a xefs, alumnes/as d’escoles gastronòmiques, investigadors i innovadors culinaris, proveïdors de serveis i de productes per a l’elaboració d’aliments i per descomptat també al consumidor final.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *