ESPECIALISTA EN TURISME: DISSENY DE RUTES I PAQUETS TURÍSTICS (II)

Objectiu:

Generar i diversificar l’oferta turística de Cotacachi a nous segments de mercat, ampliant-nos a les noves tendències i contribuint d’aquesta manera a la dinamització de l’economia local; això es pot aconseguir amb l’elaboració de noves rutes, circuits i paquets turístics de la riquesa natural, cultural, patrimonial i paisatgística que existeix en tot el Cantón.

Dates realització: Setembre o Octubre de 2022

Soci Local: Gobierno Autonómo Descentralizado Municipal Santa Ana de Cotacachi (GAD Cotacachi)

Localització: L’assistència es desenvoluparà en les diferents Oficines de la Dirección De Desarrollo Económico y Producción del Municipio de Cotacachi i la seua extensió com a Cantón.

Perfil: Especialista en turisme: disseny de rutes i paquets turístics.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar:

 • Fitxes elaborades de les rutes, circuits i paquets turístics.
 • Pla de Desenvolupament Turístic de Cotacachi amb aportacions, suggeriments i observacions realitzades per part de la persona tècnica voluntària.

Previsió d’activitats a realitzar:

 • Revisar el Pla de Turisme Cantonal de Cotacachi i realitzar aportacions al mateix des de l’experiència del tècnic/-a voluntari/-a.
 • Revisar el Pla d’ús i gestió del Sòl.
 • Revisar les fitxes que estableix el MINTUR per a l’elaboració de les rutes, circuits i paquets turístics.
 • Visita de reconeixement i identificació dels llocs turístics.
 • Recorregut per les zones del Cantón per a conéixer de prop les activitats i serveis que ofereixen les organitzacions.
 • Visita a la planta turística existent en el cantón Cotacachi i conéixer els seus serveis.
 • Elaborar les rutes, circuits i paquets turístics.
 • Conéixer els geollocs existents en Cotacachi i convertir-los en georutes turístiques.
 • Elaboració de mapes turístics amb el suport de la Direcció de Comunicació.

Breu resum de l’assistència tècnica:

El cantón Cotacachi està situat al nord de Quito, capital de l’Equador, a la Província de Imbabura, és el cantón més extens dels sis que conformen la Província amb una superfície de 1809 km² aproximadament. La seua privilegiada ubicació geogràfica en les faldes del Volcà Cotacachi, permet visualitzar un bell paisatge i gaudir d’un entorn natural inigualable, en el qual es pot gaudir d’una variada oferta turística natural, cultural i gastronòmica.

D’acord amb la informació que es troba a la web del Ministeri de Turisme en les visites a les Àrees Naturals Protegides de l’Equador, el Parc Nacional Cotacachi – Cayapas, es troba entre les cinc primeres àrees protegides més visitades pels turistes, considerant que el principal motiu és la visita per l’atractiu de la Laguna de Cuicocha; sent aquest el motiu predominant perquè Cotacachi siga una de les primeres localitats declarades Pueblo Mágico al novembre 2019.  A més, es compta amb el distintiu (SAFE TRAVEL) i és part del GEOPARQUE Imbabura declarat per la UNESCO.