ESPECIALISTA EN TURISME: MÀRQUETING TURÍSTIC I COMUNICACIÓ (I)

Objectiu:

Contribuir a l’assoliment d’un efectiu mercadeig i promoció dels serveis turístics del territori mancomunat, a través del desenvolupament i implementació d’eines i activitats de promoció d’alt impacte i eficiència amb la tendència actual, sobretot obrir el ventall per a atendre les múltiples i diferents possibilitats que la persona usuària té d’arribar fins a nosaltres, generant d’aquesta manera major demanda, majors ingressos i sobretot, un millor nivell de vida per a la població local.

Dates realització: Setembre, Octubre o Novembre de 2022

Soci Local: Mancomunidad del Pueblo Cañari

Localització: L’àrea d’acció està situada en el territori de la Mancomunitat del Pueblo Cañari, l’extensió total del qual és de 2.100,9 km². Comprén els cantons: Biblián, Cañar, El Tambo  y Suscal, i les seues parròquies. Són cantons molt pròxims amb un recorregut màxim d’una hora. I possiblement s’adhereix el Cantón La Troncal.

Perfil: Especialista en turisme: disseny de rutes i paquets turístics.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar:

 • Proposta de pla de màrqueting turístic de serveis de la Mancomunidad Cañari.
 • Acompanyament tècnic per a la implementació de Campanyes de promoció amb la tendència actual als empresaris turístics oferint els seus serveis.
 • Proposta d’assistència tècnica sobre com incidir en la població, com ser un bon amfitrió turístic.
 • Productes elaborats de màrqueting digital de serveis turístics del territori mancomunat (vídeos, plataformes) una per cadascun dels cantons.

Previsió d’activitats a realitzar:

1. VÍDEO MÀRQUETING

 • Potenciar i fomentar l’ús del vídeo màrqueting, que cada vegada té més importància en el sector turístic, ja que permet mostrar productes o serveis d’una manera més atractiva. 
 • Es fonamental l’ús i maneig de les noves tecnologies sobretot les diferents xarxes socials (Instagram, TikTok, OGTVs, Reels, etc)

2. VÍDEOS EN STREAMING

 • Una altra tendència que no es pot escapar en el màrqueting turístic és el vídeo en streaming, molt familiar a les xarxes socials com Twitter, Facebook, i ara més que mai, Instagram. 
 • Dotar a les empreses de ferramentes per a la creació de vídeos de streaming en aquestes plataformes per a poder comunicar-se amb les persones visitants i a la vegada captar nous usuaris o usuàries.

3. MÀRQUETING MÒBIL

 • El creixement de l’ús dels mòbils en el sector turístic és imparable. Les persones usuàries cada vegada decideixen més la destinació de les seues vacances mitjançant el mòbil.

4. XARXES SOCIALS

 • Les xarxes socials ho són tot en el nostre dia a dia, a més son un punt estratègic essencial entre les persones que ens visiten i les empreses turístiques. Les empreses ha de saber traure partit a totes les eines de comunicació de la millor manera.

5. COL·LABORACIÓ AMB INFLUENCERS

 • Analitzar el mercat i contactar amb un influencers o bloguers, pactar un acord i que aquesta persona promocione recursos i atractius turístics, així els seus subscriptors/es podran veure la ciutat, la seua experiència, i conéixer la seua opinió.

6. CAMPANYES DE PUBLICITAT

 • Crear campanyes de publicitat que incentiven a la decisió de compra per part d’una persona disposada a viatjar.

7. REALITAT VIRTUAL

 • Molts negocis turístics ja han començat a utilitzar la realitat virtual, una de les eines més potents per a viure experiències quasi reals. Gràcies a això, aconsegueixen oferir un millor servei al client. D’aquesta manera, el turista pot experimentar els llocs que vol visitar abans d’embarcar-se en el viatge real. La persona especialista ha de dotar de ferramentes per a crear contingut en realitat virtual.

8. LES RESSENYES I LES OPINIONS SÓN CLAUS EN TURISME

 • Dotar al sector d’hosteleria i gastronomia de eines per a gestionar les surgències, opinions, etc que la persona visitant ens faça al propi lloc o a les diferents xarxes socials.

Breu resum de l’assistència tècnica:

La cooperació internacional ha sigut clau per a promoure a l’àmbit turístic de manera eficaç, efectiva i eficient, gràcies a això s’ha obtingut una eina important que ha sigut utilitzada per a planificar les diferents activitats turístiques a nivell de la Mancomunitat, en benefici dels seus habitants amb la generació de fonts d’ocupació i ingressos, donant-li sostenibilitat a la proposta, per la qual cosa resulta necessari determinar, identificar i enfortir nous productes turístics, les mateixes que seran promocionades, difoses i comercialitzades amb la implementació de l’última tecnologia actual. 

El turisme és una activitat que per al seu maneig requereix d’eines que permeten un flux eficient d’informació i una presa de decisions coherent i en permanent ajust i actualització. 

És per això que sol·licitem una persona tècnica en màrqueting i comunicació turística que ens aporte coneixement i adaptació a noves tecnologies ja que en l’actualitat han canviat la manera de treballar en tots els sectors econòmics, així com la manera de comunicar-se entre empresa i client. Aquesta tendència és molt important en el territori Mancomunats per als empresaris turístics que brinden els seus serveis. 

La nova persona consumidora visitant li agrada la informació personalitzada i que aquesta li aporte valor. Així hem d’actualitzar-nos i especialitzar-nos, la persona especialista voluntària ha de tindre aquests coneixements perquè siga una aportació als empresaris i emprenedors turístics del Territori Mancomunat.