PERIODISTA GASTRONÒMIC:

Objectiu:

Capacitar a periodistes locals en tècniques per a la difusió de contingut relacionat amb la gastronomia, a més participar en la gira que permetrà difondre tant a nivell nacional com internacional la Ruta Latitud Iche.

Dates realització: Setembre de 2022 (1 al 25)

Soci Local: Mancomunidad del Pacífico Norte de Manabí

Localització: La assistència tècnica es realitzarà en els cantons de: Pedernales, Jama, San Vicente i Sucre, situats al Nord de la província de Manabí, a l’Equador. El centre d’operació serà la Escuela de Comida y Hospitalidad Iche situada en el Cantón San Vicente.

Perfil: Periodista gastronòmic.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar:

  • Informe detallat de les visites a productors i emprenedors gastronòmics.
  • Vídeo de promoció de la Ruta de Turisme Gastronòmic Latitud Iche.
  • Informes de les capacitacions a periodistes locals.
  • Documents amb informació sobre els sabors culinaris de la Ruta de Turisme Gastronòmic Latitud Iche.

Previsió d’activitats a realitzar:

  • Recorregut amb productors (pescadors, agricultors i recol·lectors) i emprenedors gastronòmics (restaurants, posats de menjar i hotels), durant quatre dies, durant aquest recorregut s’hauran de fer gravacions, i posterior difusió d’un vídeo de promoció de Latitud Iche.
  • Capacitació a periodistes locals en el tema gastronòmic i de comunicació que contribuïsquen amb la gestió i la promoció de Latitud Iche.

Breu resum de l’assistència tècnica:

MANPANOR està establint la Ruta de Turisme Gastronòmic Latitud Iche com a estratègia de desenvolupament territorial integral dels cantons del nord de Manabí. Per a posicionar nacional i internacionalment Latitud Iche s’està organitzant al setembre una gira periodística (Press Trip) on durant quatre dies, es visiten a productors (pescadors, agricultors i recol·lectors) i emprenedors gastronòmics (restaurants, llocs de menjar i hotels).

Aquest esdeveniment gastronòmic permetrà la trobada de cultures culinàries i volem que se li done difusió a nivell nacional com internacional.

Durant quatre dies de viatge per la zona, la persona especialista municipal voluntària gravarà i posteriorment se li donarà difusió  d’un vídeo de promoció de Latitud Iche.

En els altres dies de l’assistència tècnica es capacitarà a periodistes locals en diferents àrees que contribuïsquen amb la gestió i promoció de Latitud Iche.