1 _ ESPECIALISTA EN TURISME/COMUNICACIÓ: MÀRQUETING TURÍSTIC I COMUNICACIÓ

GOBIERNO AUTONOMO DESCENTRALIZADO MUNICIPAL DEL CANTÓN DE SANTA ANA DE COTACACHI (GADM SANTA ANA DE COTACACHI) – EQUADOR

OBJECTIUS:

Determinar accions de màrqueting tradicional i digital per a arribar a nous mercats turístics a escala nacional i internacional.


PERÍODE PER A EXECUTAR L’ASSITÈNCIA TÈCNICA:

Juliol, agost o setembre de 2024


PRODUCTES A ENTREGAR:

Pla de Màrqueting Turístic.

 

PREVISIÓ ACTIVITATS A REALITZAR:

Les activitats que es desenvoluparan durant l’estada de la persona tècnica són:

– Revisar el Pla de Turisme Cantonal de Cotacachi i realitzar aportacions al mateix des de l’experiència de la persona voluntari/ària.

– Visita de reconeixement i identificació dels llocs turístics.

– Recorregut per les zones del municipi per a conéixer de prop les activitats i serveis que ofereixen les organitzacions i comunitat.

– Visita a la planta turística existent en el municipi de Cotacachi per a conéixer dels serveis que cadascun ofereix.


BREU RESUM DE L’ASSISTÈNCIA TÈCNICA:

Cotacachi és un municipi el qual està situat al nord de Quito, capital de l’Equador, a la Província d’Imbabura, és la localitat més extensa de les sis que conformen la província, amb una superfície de 1809 km² aproximadament.

D’acord amb la informació que es troba en el visualitzador del Ministeri de Turisme en les visites a les Àrees Naturals Protegides de l’Equador, el Parc Nacional Cotacachi – Cayapas, es troba entre les cinc primeres àrees protegides més visitades pels turistes, considerant que el principal motiu és la visita per l’atractiu principal com és la Laguna de Cuicocha; sent aquest el motiu predominant perquè Cotacachi siga una de les primeres localitats declarades Poble Màgic el mes de novembre 2019. A més, es compta amb el distintiu (SAFE TRAVEL) i és part del GEOPARQUE Imbabura declarat per la UNESCO.

Cotacachi és un municipi que compta amb molts recursos turístics que de poc han sigut posats en valor i estructurats en diversitat d’ofertes turístiques cada vegada més sòlides basades en productes turístics. Compta amb potencialitats per al turisme cultural, d’aventura, naturalesa, turisme gastronòmic entre altres. Amb aquest context, és necessari analitzar, inventariar, diagnosticar i desenvolupar una planificació turística i un ordenament territorial per a comptar amb un enfortiment de l’activitat a partir d’un mercadeig de productes turístics adequat, atenent les tendències actuals.