11_ ESPECIALISTA EN TURISME: DISSENY RUTES I PAQUETS TURÍSTICS (III)

GOBIERNO AUTÓNOMO DESCENTRALIZADO MUNICIPAL DEL CANTÓN DE SAN PEDRO DE HUACA (GADM DE SAN PEDRO DE HUACA)- EQUADOR

OBJECTIUS:

  • Establir una estratègia de sostenibilitat i enfortiment per al turisme cultural i natural del municipi San Pedro de Huaca, específicament del Santuario de la Virgen de La Purificación i les seues festes patronals, a fi de comptar amb un producte que s’internacionalitze a través de promoció i difusió, i que permeta millorar les condiciones econòmiques locals i afavorir l’increment de turistes nacionals i internacionals.

PERÍODE PER A EXECUTAR L’ASSISTÈNCIA TÈCNICA:

Juny, juliol o agost de 2024


PRODUCTES A ENTREGAR:

  • Informe-proposta de desenvolupament religiós sostenible.
  • Dossier de visibilitat i internacionalització, mitjans de difusió.
  • Dossier de rutes i paquets turístics de turisme religiós, cultural i gastronòmic en el municipi de San Pedro de Huaca.

PREVISIÓ ACTIVITATS A REALITZAR:

  • Capacitar als actors involucrats en turisme.
  • Determinar l’estratègia de transferència de coneixement en l’àmbit municipal.
  • Determinar un producte de difusió a escala nacional i internacional.
  • Elaborar rutes i paquets vinculats a turisme i sobretot al turisme religiós.

BREU RESUM DE L’ASSISTÈNCIA TÈCNICA:

San Pedro de Huaca viu per a les seues festes i tradicions és seu d’un dels santuaris més admirats de la província del Carchi, el santuari de la Virgen de La Purificación, puresa que es veu reflectida en el cor de la seua gent.

A més, compta amb diversos llocs turístics amb una gran varietat gastronòmica i recreativa, on es podrà gaudir de diverses activitats culturals, art i artesanies, parcs i reserves naturals, en honor a les festivitats de la Virgen de La Purificación. En el marc dels seus 414 anys de celebració de les seues festes patronals va ser reconeguda amb la ‘Certificació de Patrimoni Cultural Immaterial de l’Equador’, celebració de gran devoció pel poble huaqueño i de la població de la regió Sierra Norte de l’Equador, ocorren cada 2 de febrer amb activa participació de la Rectoria de la localitat.

L’assistència tècnica consisteix en la sistematització de bones pràctiques turístiques, elaboració d’una proposta de desenvolupament turístic religiós sostenible per a transferir el coneixement en les pedanies del municipi, elaboració d’un producte de visibilitat i difusió.

En aquest marc, el GAD Municipal de San Pedro de Huaca, en el seu afany d’enfortir el turisme cultural, requereix assistència tècnica amb coneixement en estratègies de conservació i sostenibilitat d’industrial culturals, internacionalització de turisme cultural, promoció i difusió de productes turístics preservant el patrimoni.