16_IGUALTAT: ESPECIALISTA EN GESTIÓ D’EMPRESES SOCIALS AMB ENFOCAMENT DE GÈNERE (III)

Objectius:

Contribuir a la prevenció de violència contra la dona i les famílies del Cantón Otavalo, mitjançant estratègies generadores de consciència social que promoga el coneixement i defensa dels drets, deures, capacitats i responsabilitats de les persones beneficiàries per a millorar la qualitat de vida.

Dates realització: Juny, juliol, agost o setembre de 2023

Soci Local: Centro Ecuatoriano para la Promoción y Acción de la Mujer (CEPAM)

Localització: Cantón Otavalo i parròquies rurals, en la Provincia de Imbabura, Republica del Ecuador. Les activitats es desenvoluparan al centre cultural i les oficines municipals.

Perfil: Treballador o treballadora de serveis socials, especialista en gènere i polítiques d’igualtat.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar: 

  • Dossier d’accions determinades amb institucions públiques, privades i altres per a la restitució de drets amb enfocament de gènere. 
  • Informe – Document d’informació generada en la unitat d’atenció degudament documentada.

Previsió d’activitats a realitzar:

– Determinar accions amb institucions públiques, privades i altres per a la restitució de drets amb enfocament de gènere. 

– Les funcions a exercir seran: 

  • la prevenció de violència contra la dona i les famílies del Cantón Otavalo, mitjançant estratègies generadores de consciència social que promoga el coneixement i defensa dels drets, deures, capacitats i responsabilitats de les persones beneficiàries.
  • Millorar la qualitat de vida de xiquets, xiquetes i adolescents a través d’espais participatius que permeten enfortir destreses i habilitats per a optimitzar el seu desenvolupament integral.

Breu resum de l’assistència tècnica:

Les desigualtats de gènere constitueixen una de les problemàtiques estructurals del sistema socioeconòmic equatorià (Agenda Nacional de les Dones i la Igualtat de Gènere, 2014 -2017).

Durant segles fins a l’actualitat les dones es troben en situació de desavantatge en relació als homes, en l’àmbit públic i privat existeixen bretxes que no permeten que les dones visquen en un ambient d’igualtat en l’educació, salut, oportunitat laboral entre altres (Enquesta Nacional Sobre Relacions Familiars i Violència de Gènere Contra Les Dones). 

L’erradicació de la violència de gènere al país és una prioritat estatal des de l’any 2007, amb la creació del Pla per a l’Erradicació de la Violència contra la Infantesa, Adolescència i Dones, per a un abordatge integral que permeta la generació de polítiques i programes per a la prevenció, protecció, sanció i restitució dels drets de les víctimes de qualsevol tipus de violència. (Consell Nacional per a la Igualtat de Gènere, 2014).

La Constitució de la República de l’Equador (2008), defineix com un Estat de Drets i reconeix i garanteix a les persones el dret a una vida lliure de violència en l’àmbit públic i privat (Art.66.3 b). No obstant això, a l’Equador, 6 de cada 10 dones han viscut algun tipus de violència de gènere com es mostra en les següents estadístiques. (Enquesta Nacional de Relacions Familiars i violència de Gènere Contra les Dones).

Contacte

Fons Valencià per la Solidaritat

C/Poetes Setabenses, 2
46800 Xàtiva València Espanya
96 227 24 60
oficina@fonsvalencia.org

Horari:
De dilluns a divendres de 08:00 a 15:00.