17_MUSICA: ESPECIALISTA EN DIRECCIÓ DE COR I CANT

Objectius:

Enfortir les capacitats tècnic-musicals dels i les alumnes de Santiago de Chiquitos.

Recolzar en la formació de els xiquets i les xiquetes i joves en la interpretació del repertori de música Coral.

Perfeccionar la interpretació del Cor i de l’Orquestra de Cordes de Santiago de Chiquitos per a la seua participació en el Festival de Temporada de Música Missional 2023.

Establir espais de diàleg i intercanvi cultural amb els professors actuals de l’Escola.

Enfortir el procés formatiu de l’Escola de Música de Santiago de Chiquitos.

Dates realització: Agost i setembre de 2023

Soci Local: Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD)

Localització: L’assistència tècnica es realitzarà en el poble de Santiago de Chiquitos, ubicat en el municipi de Roboré.

Possibles viatges a la ciutat de Santa Cruz de la Sierra i a la resta de les Missions Jesuítiques de Chiquitos, acompanyant a l’Escola de Música de Santiago de Chiquitos, en cas que el seu estada coincidia amb el Festival de Temporada de Música Missional que organitza CEPAD.

Perfil: Musica, especialitat Direcció cor i canto.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar:

  • Informe-Document de suggeriments per a millorar el procés formatiu de l’Escola de Música de Santiago de Chiquitos.
  • Registre d’assistència a classes.
  • Informe final de l’assessorament.
  • Registre fotogràfic i audiovisual del procés formatiu i del treball realitzat.
  • Elaboració d’un article d’opinió sobre la seua experiència a Santiago de Chiquitos que serà digitalment publicat per CEPAD prèvia revisió editorial.

Previsió d’activitats a realitzar:

  • Fer classes diàries sobre aspectes tècnics de cant.
  • Recolzar en pràctica coral en els assajos per seccions o generals del cor per a aportar aspectes tècnics i interpretatius de les obres triades.
  • Compartir en criteris musicals amb els docents actuals en mira del Festival de Temporada de Música Missional i altres presentacions en el temps que siga present l’especialista.
  • Informe sobre el treball de l’escola (organització, dinàmica de treball, metodologia) realitzant un suggeriment per a la millora del procés formatiu del Cor que s’ajuste a la realitat de recursos i context local.

Breu resum de l’assistència tècnica:

L’Escola de Música de Santiago de Chiquitos, va ser fundat l’any 2004. És un centre de formació musical complementària a la formal per als joves i xiquets/as de la comunitat, amb la missió de difondre i preservar la música de l’arxiu missional de Chiquitos, l’Arxiu Nacional de Bolívia, la música folklòrica boliviana i de la seua regió, com també interpreta la música clàssica universal.

En el conservatori, es formen anualment al voltant de 30 xiquets i xiquetes i 40 joves i adolescents de la comunitat de Santiago de Chiquitos, l’alumnat assisteixen de manera permanent a un procés formatiu integral musical, triant entre les especialitats en instruments de cordes i/o cant, destacant les seues capacitats innates, producte de les seues relacions ancestrals i històriques amb les missions en la Chiquitania.

És una necessitat permanent l’enfortir l’Escola Música de Santiago de Chiquitos en les capacitats musicals en la interpretació del repertori de Música per a Cor i Canto. A través d’aquesta assistència tècnica sol·licitada es busca enfortir les capacitats en l’especialitat de “Direcció Coral i Canto” que permeta alçar el nivell i reactivar el procés d’ensenyament.

Es posaran a prova els coneixements apresos en diferents moments, on destaca la participació de l’orquestra en la Festa Patronal de Santiago de Chiquitos i del Festival de Temporada de Música Missional, realitzat a la fi del mes d’agost, així com els diferents concerts i tallers programats per l’escola. Es realitzaran classes diàries en horaris diferents establits pels professors i integrants del grup.

Contacte

Fons Valencià per la Solidaritat

C/Poetes Setabenses, 2
46800 Xàtiva València Espanya
96 227 24 60
oficina@fonsvalencia.org

Horari:
De dilluns a divendres de 08:00 a 15:00.