2_ESPECIALISTA EN ESTIMULACIÓ PRIMERENCA I PSICOMOTRICITAT

Objectius:

Enfortir els serveis que ofereix la Guarderia Municipal de San José de Chiquitos, contribuint així, en la cura i educació dels infants.

Involucrar, motivar i enfortir les relacions entre els pares i les mares de família, educadores i els xiquetes i xiquets, amb la finalitat d’incidir en la formació d’aquests.

Estimular a les educadores en el maneig de l’estimulació primerenca i psicomotricitat en el desenvolupament infantil de les xiquetes i xiquets, de la guarderia Municipal de San José de Chiquitos.

Contribuir en la implementació de tècniques en estimulació primerenca.

Comptar amb un programa formatiu actualitzat en la Guarderia Infantil de San José de Chiquitos.

Dates realització: Juliol, agost o setembre de 2023

Soci Local: Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD)

Localització: L’assistència es realitzarà al municipi de San José de Chiquitos, Departament de Santa Cruz, Bolívia.

La Guarderia Municipal Teresa Laperal depén de la Direcció Municipal de Gènere de San José de Chiquitos. L’activitat es realitzarà a la Guarderia Municipal i amb la possibilitat de realitzar tallers en comunitats pròximes.

Perfil: Especialista en psicomotricitat, psicologia, educació infantil, psicopedagogia.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar:

  • Memòria final amb els resultats aconseguits durant el programa de cooperació.
  • Fotografies i vídeos per a la publicació en les xarxes socials.
  • Dossier amb un pla d’activitats internes anual per a la Guarderia Municipal.
  • Dossier d’activitats anual d’integració social i familiar de la Guarderia Municipal amb la comunitat de San José directament involucrada.
  • Manual d’exercicis d’estimulació primerenca i psicomotrius ajustades a la realitat local per al seu desenvolupament a la Guarderia Municipal.
  • Informe dels tallers de formació executats.
  • Dossier d’un programa formatiu per a la Guarderia Municipal ajustat a la realitat local.

Previsió d’activitats a realitzar:

– Realitzar tallers de formació a les educadores de la Guarderia.

– Realitzar tallers de formació a les tutores de la Guarderia.

– Elaborar una planificació d’activitats d’integració social i familiar per a la Guarderia Municipal que involucre a la comunitat directament beneficiada (pares, mares, tutors/es, etc.).

– Elaborar un manual d’exercicis i activitats d’estimulació primerenca per a xiquets/es entre 8 mesos a 1 any.

– Elaborar un manual d’exercicis i activitats d’estimulació psicomotora amb xiquets/es entre 2 i 3 anys.

– Elaboració un manual d’exercicis i activitats d’estimulació psicomotora amb xiquets/es entre 4 i 5 anys.

– Planificació estratègica i accions de salut i higiene i alimentació sana dels xiquets i xiquetes, afavorint el seu creixement en contextos familiars i institucionals.

– Disseny i organització de programa formatiu i material didàctic que es requerisca per a l’execució diària de la planificació dins de les aules de guarderia, amb la finalitat d’assegurar el procés d’aprenentatge.

Breu resum de l’assistència tècnica:

La principal funció de la professional en psicomotricitat, psicologia, educació infantil, psicopedagogia, és la de continuar contribuint al fet que s’establisca un context de col·laboració entre els diferents implicats en l’educació i formació primerenca. Instruint la forma en com s’hauria d’intervindre amb els infants de manera diària, per a així aportar en un ensenyament integral idoni.

La sol·licitud per a aquesta assistència tècnica sorgeix de l’experiència rebuda quant a l’última assistència tècnica i a diversos tallers impartits per la Direcció de Gènere, els qui venen percebent diverses demandes permanents per a rebre orientacions quant a tècniques d’estimulació a infants en l’àrea educativa i social, ja que tampoc es compta amb especialistes dins del Municipi enfocats perquè els seus xiquets, aconseguisquen anar avançant en la seua recepció de coneixements de manera satisfactòria i conseqüent, sent secundats des de les seues llars i des de les educadores en la mateixa guarderia. D’igual manera un punt a treballar és el fet que les educadores, moltes vegades no tenen la possibilitat per a continuar formant-se en tècniques o cursos complementaris més actualitzats.

Contacte

Fons Valencià per la Solidaritat

C/Poetes Setabenses, 2
46800 Xàtiva València Espanya
96 227 24 60
oficina@fonsvalencia.org

Horari:
De dilluns a divendres de 08:00 a 15:00.