4_ ESPECIALISTA EN TURISME: ANÀLISI I DISSENY RUTES TURÍSTIQUES

GOBIERNO AUTÓNOMO DESCENTRALIZADO MUNICIPAL DEL CANTÓN DE PAUTE (GADM PAUTE)- EQUADOR

OBJECTIUS:

Enfortir el Pla de Turisme i conseqüentment l’oferta a nous mercats a escala nacional, a través d’estratègies ben definides per a incidir i posicionar al municipi de Paute amb les bondats naturals i culturals que posseeix.


PERÍODE PER A EXECUTAR L’ASSITÈNCIA TÈCNICA:

Juny, juliol o agost de 2024


PRODUCTES A ENTREGAR:

  • Pla de turisme actualitzat a partir de les demandes del mercat.
  • Informe d’estratègies turístiques definides per a posicionar a la localitat en l’àmbit nacional.
  • Informe amb rutes turístiques d’acord amb l’experiència de la persona  voluntària.

PREVISIÓ ACTIVITATS A REALITZAR:

  • Desenvolupar el Pla de Turisme en funció de les noves demandes del mercat.
  • Establir els mecanismes i estratègies per a vincular-nos a escala del turisme nacional.
  • Identificació de les millores rutes turístiques en el municipi i una anàlisi de sostenibilitat econòmica.

BREU RESUM DE L’ASSISTÈNCIA TÈCNICA:

El municipi de Paute és un dels 15 cantons de la província del Azuay. Paute se situa al nord-est de la província de l’Azuay, província que limita al nord amb la localitat Argents vius de la província del Canyar, a l’est amb les localitats de Sevilla de Oro i Guachapala, al sud amb el municipi de Gualaceo i a l’Oest amb la localitat de Cuenca.

El cantón Paute actualment ocupa una superfície de 26.990,19 Ha (269,901 km), que representa el 3,24% de la superfície de la província de l’Azuay. L’àrea urbana té una superfície aproximada de 521 ha.

Els principals atractius turístics visitats en el municipi son:

Atractius Naturals: El Parc lineal del riu Paute: compte amb 3,5 quilòmetres d’espais verds, disposa d’infraestructura  d’acolliment i esport on es pot realitzar activitats de recreació i passeig, preparació d’aliments, jocs infantils i caminades per la rivera dels rius Paute i Cutilcay; addicionalment existeixen serveis de lloguer de motos, cavalls i jocs infantils.

Aquest espai és visitat principalment els caps de setmana per gent local i turistes de cantons limítrofs, amb major afluència durant les festivitats de carnestoltes.

El mirador del Delta, situat a 30 minuts del centre municipal, entre les parròquies Tomebamba i Guarainag; és un mirador que permet apreciar el paisatge format per la unió dels rius Paute i Collay, aquest és un lloc turístic en el qual es pot realitzar càmping, pesca esportiva, cavalcada, entre altres activitats. El Mirador Plazapamba situat a 400 metres del centre cantonal. Cerro Cabeza de perro i Campanahuayco, són dos sectors situats en el centre cantonal d’accés a peu o amb carro des d’on es practica esport d’aventura (parapent i escalada) els caps de setmana. Nudo de l’Azuay, situat en la parròquia Bulán amb una altura sobrepassa els 2000 m.s.n.m, en aquesta àrea natural es pot observar flora i fauna andina. Cerro Ñuñurco, situat en la Parròquia Dug Dug, se situa cap al nord-est del centre municipal, amb una altura de 2700 m.s.n.m, en l’actualitat conserva un bosc verge i en les seues faldes es troben planícies i paisatges típics de la regió muntanyenca equatoriana. Mirador en el cap, situat en la comunidad Bellavista d’on es veu la unió dels rius Paute i Santa Bàrbara i els cantons de Gualaceo i Chordeleg. Entre altres atractius que és un avantatge per a la gestió turística en el localitat.

Contacte

Fons Valencià per la Solidaritat

C/Poetes Setabenses, 2
46800 Xàtiva València Espanya
96 227 24 60
oficina@fonsvalencia.org

Horari:
De dilluns a divendres de 08:00 a 15:00.