5_ ESPECIALISTA EN TURISME: QUALITAT TURÍSTICA

ASOCIACIÓN DE MUNICIPALIDADES ECUATORIANAS (AME)- EQUADOR

OBJECTIUS:

Crear un sistema integral de qualitat turística perquè els municipis xicotets treballen amb els seus prestadors no sols aquells turístics, sinó que s’involucren d’una manera o una altra amb la persona visitant per a establir paràmetres mínims d’atenció i aconseguir la satisfacció de la persona visitant, amb una gestió del destí de manera integral. Es treballaria en els municipis de San Miguel dels Bancos i Pedro Vicente Maldonado de la província de Pichincha.


PERÍODE PER A EXECUTAR L’ASSITÈNCIA TÈCNICA:

Juny, juliol, agost o setembre de 2024


PRODUCTES A ENTREGAR:

  • Informe del sistema de qualitat creat per als municipis de l’Equador.
  • Presentació en Power Point amb els temes rellevants del sistema de qualitat per a la capacitació dels funcionaris municipals.
  • Presentació en Power Point amb els temes rellevants del sistema de qualitat per a la socialització dels prestadors.
  • Informe de l’assistència amb recomanacions tècniques a tindre en compte per a replicar en altres municipis de l’Equador.

PREVISIÓ ACTIVITATS A REALITZAR:

  • Elaboració del sistema de qualitat turística en conjunt amb la Coordinació de Desenvolupament Turístic Municipal:
  • Revisió del sistema aplicat a la Comunitat Valenciana.
  • Adaptació del sistema a la realitat de l’Equador.
  • Presentació del sistema en l’AME.
  • Socialització del sistema als funcionaris dels municipis de Pedro Vicente Maldonado i San Miguel de los Bancos.
  • Socialització per a aplicació del sistema als prestadors de Pedro Vicente Maldonado i San Miguel de los Bancos.

BREU RESUM DE L’ASSISTÈNCIA TÈCNICA:

Elaboració d’un programa de segells de qualitat turística en destins per a aplicar en primera fase en els municipis del nord-occident de la província de Pichincha, considerant el desenvolupament turístic que té aquest territori i com a incentiu als prestadors de serveis.

Després de la visita realitzada per la tècnica Gabriela Villacrés a la Comunitat Valenciana al juny/juliol de 2024 per participar en el projecte del Fons Valencià per la Solidaritat d’enfortiment tècnic amb les contraparts al Sud. De primera mà va identificar les bones pràctiques als ajuntaments i mancomunitats visitades; un dels projectes de major aplicabilitat en els governs autònoms descentralitzats seriosa: el sistema integral de qualitat turística.

El sistema ha d’indicar com es formen els prestadors la naturalesa dels quals no és necessàriament turística, com es realitza el registre de les persones interessades, en què consisteix les visites tècniques, com són els plans de millora per a les persones candidates, com es realitzen els grups de millores, quin tipus de col·laboració s’estableix entre el municipi i les persones interessades i qui organitza l’avaluació externa i programa de reconeixement, sumat a la metodologia d’aplicabilitat.