8_ESPECIALISTA EN TURISME: DISSENY DE RUTES I PAQUETS TURÍSTICS (I)

Objectius:

Establir una estratègia de sostenibilitat i enfortiment per al patrimoni cultural del Cantón Tulcán, específicament del Cementerio Azael Franco, a fi de comptar amb un producte que s’internacionalitze a través de promoció i difusió, i que permeta millorar les condicions econòmiques locals amb l’increment de turistes nacionals i internacionals.

Dates realització: Juny, Juliol, Agost o Setembre de 2023

Soci Local: Gobierno Autónomo Descentralizado Municipal de Tulcán (GAD Municipal del Cantón de Tulcán)

Localització: L’assistència tècnica sol·licitada es durà a terme a l’Equador, província del Carchi, Cantón Tulcán, i les seues parròquies rurals: Tufiño, Maldonado, El Chical, El Carmelo, Pioter, Santa Martha de Cuba, Julio Andrade, en la part urbana i rural. 

Perfil: Especialista en turisme: disseny de rutes i paquets turístics. Grau o Diplomatura.

Places: Una plaça disponible.

Productes a entregar:

  • Dossier del projecte d’estratègia de sostenibilitat i enfortiment del patrimoni cultural del Cantón Tulcán, específicament del Cementerio Azael Franco.
  • Informe del producte que done visibilitat, promoció i difusió amb l’objectiu de internacionalitzar el turisme de la zona i així millorar les condicions econòmiques locals amb l’increment de turistes tant nacionals i internacionals.
  • Dossier amb el disseny de rutes i paquets turístics.

Previsió d’activitats a realitzar:

– Definir un mapeig dels actors turístics.

– Determinar l’estratègia de transferència del coneixement al sector rural.

– Desenvolupar la transferència de coneixements del patrimoni cultural del cementeri Azael Franco en les diferents parròquies rurals.

– Donar viabilitat al producte turístic a més de incloure la visibilitat i internacionalització del mateix.

Breu resum de l’assistència tècnica:

L’Equador és un país amb gran diversitat de flora i fauna i ostenta riquesa cultural i patrimonial, la província del Carchi. El Cantón de Tulcán, capital provincial, compta amb un dels atractius turístics patrimonials que ostenta dues declaratòries: Patrimonio Cultural del Estado, atorgat pel Ministerio de Patrimonio en 1984, i el segon declarat com a Lloc d’Interés Turístic Nacional, per la Dirección Nacional de Turismo, en el mateix any.

En aquest sentit, el Cementerio de Tulcán és la icona d’Amèrica Llatina, únic en el seu patrimoni cultural, reconegut per la seua escultura verda i pel model de gestió de manteniment i sostenibilitat a través de la transferència de coneixement artesanal a jornalers municipals que mantenen les escultures en verd, visitats per turistes nacionals i internacionals, a més de la població local.

L’assistència tècnica consisteix en sistematització de bones pràctiques en el cementerio municipal José María Azael Franco, elaboració d’una estratègia d’indústria cultural per a transferir el coneixement en les parròquies rurals del Cantón Tulcán, pla de sostenibilitat de cultura patrimonial i a més, l’elaboració d’un producte de visibilitat de l’estratègia.

En aquest marc, la GAD Municipal de Tulcán, en el seu afany d’enfortir el patrimoni cultural, requereix assistència tècnica amb coneixement en estratègies de conservació i sostenibilitat d’industrial culturals, internacionalització de turisme patrimonial, promoció i difusió de productes turístics preservant el patrimoni.

Contacte

Fons Valencià per la Solidaritat

C/Poetes Setabenses, 2
46800 Xàtiva València Espanya
96 227 24 60
oficina@fonsvalencia.org

Horari:
De dilluns a divendres de 08:00 a 15:00.